lördag 29 januari 2011

Tävling !





Tävlar hos Tikbumsa . Hon lottar ut 200 st namnlappar att stryka fast från merkitse.fi . 3 stycken har chansen att vinna - är du också med ?

fredag 28 januari 2011

Jag vill också ..

Jaa det var lillebrors kommentar om storasysters djungeltunika - "jag vill å ha djuuuja på min tjöjjå" . [jag vill också ha djur på tröja]
Jaha ja , mamma syr .. han fick själv välja bland mina tyger vad han ville ha till ärmarna , ville bryta av det lite och inte göra en hel tröja i djugelvelouren och stjärnor det skulle han ha :)

Tänkte först sy med raglan ärmar med där satte sig gossen på tvären - int så , baja äjjma .. [inte så , bara ärmarna] .. ok :)

Det blev endel missöden längs vägen .. jag var stressad och okoncentrerad , så allt blev bakfram först . Tur att det finns en så bra uppfinning som sprättare :)

Nu är tröjan klar och inte fick jag ta av den för att fota heller - he e miiin , fick jag som svar :)

Mönster - eget , avritat av köpt tröja , intagen lite i sidorna , förlängt ärmar & ryggdelen samt förstorat halsringningen .
Tyg - djungelvelour & stjärnjersey från ikasyr.
stl - egen 110 - storlekslapp i nacken :)



onsdag 26 januari 2011

Födelsedag !


Va e de för en da , e den en vanli da - nej de e ingen vanli da för de e gummans födelseda - Hurra , Hurra , HURRAAA :)





Idag fyller min fina prinsessa 7 år !
Så idag firar hon med kompiskalas - för första gången och det är minsann spännande .

Tårtan har jag bakat - dottern hade ett krav , den ska innehålla godis .. tja , om du säger det så :)






Nu ska jag ställa iordning det sista , sen väntar vi på kalas gästerna & äter gott :)





lördag 22 januari 2011

Tyg .. djungel :)

Beställde som sagt tyger från ikasyr häromdagen - igår fick jag hämta mitt paket från posten . Det gick fort & tygerna var härliga , super - rekommenderas :)

Igår när barnen hade somnat kunde jag inte låta bli att kika lite på dom fina tygerna .. vilket resulterade i att jag började rita mönster av en köpt tunika som dottern hade - ändrade om en hel del och förstorade lite . När mönstret var färdigt så kunde jag inte heller låta bli att klippa ut delarna färdigt .. det ena ledde till det andra och här satt jag mitt i natten och sydde djungeltunikan :)

Halsringningen och ärmsluten lät jag bli att sy inatt , när ögonen kändes som sandpapper - dom fick vänta tills idag . Klurade ganska länge på hur i hela världen alla får sina halsringningar att bli så snygga - läste en hel del bloggar och till slut förstod jag . Och äntligen lyckades det , blev och är stolt över detta set åt dottern .. Mycket har jag sytt men aldrig fått det att bli precis så som jag menat - nu blev det precis så som jag tänkt mig länge innan jag hade tygerna hemma :) ( lite får man väl skryta .. :) )

Även tightsmönstret ritade jag av ett par köpta och ändrade om - ställde ut och lade gummiband i midjan .

Och mina namnlappar har jag fått också - det känns mycket roliga att sy kläder nu när man får sätta sin egen "prägel" på dom .

Detta set är födelsedagspresent åt dottern - hon hann dock se det innan jag sytt allt klart så lika bra att prova det då :) Fast hon får dom inte förrän onsdan iaf. Tror ni hon gillade kläderna ? Jag låter bilderna tala för sig själva :)




Tunikan sydd i djungel velour beställt från ikasyr, även storlekslapp i nacken från samma ställe .
Stl. - 128
mönster - eget

Tights i röd velour från kestovaippakauppa.
Stl. 128/134
Mönster - eget


Och min traktor älskade lilla gosse måste ju bara få denhär mössan :) Fodrad med svart fleece. Den blev väl gokänd !




Nu ska jag försöka mig på att sy ett stadigt koppel åt busiga hunden hos föräldrarna - den gillar att bita sönder dom i tid och otid , får se om det går att göra ett han inte får sönder på nolltid :)

Fast först vila huvudet .. lungorna känns som om dom var beredda att ge upp när som helst - har hosta , men det gör inte ont när jag hostar eller när jag andas utan hela tiden däremellan :/ Febern har hållit sig borta tills em. då kom den sakta smygande .. ingen hög feber men tillräckligt för att känna sig halvdäckad .

tisdag 18 januari 2011

Tävlar hos Lilofant !



Lilofant har Januari tävling som pågår till den 25 Januari , vinsten är 1 meter valfritt tyg ur webshoppen . Fina tyger - sånt gillar vi :)

Färgval ..




Dottern & jag letade tyger på nätet igår - vilket resulterade i att alla tyger skulle vara röda ! Jag tyckte dock annorlunda så hon lessnade efter ett tag - men inte jag :) Så nu väntar jag på att härliga tyger ska anlända .
Har dock sytt i rött idag - ett par velourtights åt dottern , har dock tänkt spara dom till hennes födelseda´ nästa vecka. ( Har beställt djungel velour som jag tänkte sy en tunika av till - får se om det lyckas .. )
Sydde även en "test-tunika" av en oanvänd fleecefilt & ärmar av en gammal tröja .. den gillades alldeles för mycket av dottern för att jag skulle få ha den bara som en test - så jag fick sy lite mera detaljer på den sen åkte den på direkt :)
Även en ny modells mössa blev sydd - testar både det ena och det andra för tillfället . Mössan fick gokänd av både mig & tösen , så imorgon blir det att tillverka en åt gossen också . Dessa barn behöver inte frysa om huvudet iaf. - korgarna är fulla med mössor :)

Har även sytt nya gardiner åt gossen. Vi besökte tygbutiken i grannbyn när dom hade tygrea och gossen hittade tyget med stort T - med John Deere traktorer , grävmaskiner och dumprar på . Han lyfte fram tygrullen själv och sa åt försäljaren att han vill ha hela rullen , helst :) Så mycket blev det inte - men tillräckligt för att han skulle få sina gardiner och en liten kudde till sängen , den ska vara med varje kväll vid läggdags ..

Bilder kommer bara den lata fotografen får fotat :)

söndag 9 januari 2011

sköna söndag

Har varit en lat & skön söndag . Har hunnit tvätta smutskorgarna tomma & städat hjälpköket som såg ut som en bomb hade slagit ner .

Vi kom på att göra kokosbollar också - klottigt värre , men ack så roligt barnen hade :)
Och eftersom vi har + grader så passade vi på att bygga den efterlängtade snöborgen . Min rygg tyckte dock inte om varken snöborgsbygget eller kall vind :(

Har äntligen fått fotat dom senaste sydda plaggen .


Triss i byxor
- svarta joggingbyxor
- turkosa velourbyxor
- bruna velourbyxor




Kalsonger åt gossen - han har själv valt tyget :)



Och en längre tröja åt dottern - med mudd i ärmsluten och nertill . Även här , dotterns tygval .




Nu Super Mario på Wii - spelar med gubben och är helt fast . Har kommit igenom alla 8 banor , och nu följer en nionde extrabana med allt vad det innebär :) Så Let`s go .. som mario säger :)


Trevlig start på veckan allihopa !

söndag 2 januari 2011

nytt år ..

.. med nya möjligheter ! :)

Och gott nytt år på er allihopa !

Har sytt en hel del obloggade saker - borde ta mig i kragen och fotografera mina alster också . Det har blivit 2 mössor till mig själv , ett fodral till mitt häfte - sådär bara för att :) 2 par byxor åt lillgrabben och lite smått och gott ..

Nu tänkte jag däremot tävla lite till , är med och deltar i utlottningen av börsar som man kan vinna --> Här , kika in hos henne ni också :)




[bilden lånad från Ericas TygVerkstad]

Ska fortsätta mitt pysslande och sy nåt att lägga nycklar & små saker i - som jag behöver varje dag i jobbet .. Så behöver jag inte leta igenom varenda ficka för varje gång nånting är borta .